Aanmelden examen

Met het lesmateriaal dat u vindt op deze website kunt u zich goed voorbereiden op het Basisexamen inburgering in het buitenland. Ook kunt u het examen oefenen met de voorbeeldexamens. Heeft u dat allemaal gedaan? Dan bent u er klaar voor om het Basisexamen inburgering in het buitenland te doen. U kunt zich aanmelden voor het examen met het aanmeldformulier Inburgering Buitenland.

Afspraak maken voor het examen

U kunt het examen maken in uw land van herkomst of het land waarvoor u een verblijfsvergunning heeft. Binnen vijf werkdagen na het insturen van uw aanmeldformulier krijgt u hierop een antwoord per e-mail. In deze e-mail zit ook het betaalverzoek. Wat het examen kost, vindt u op de website van DUO. Daar staat ook het aanmeldformulier Inburgering Buitenland.

Nadat de betaling door DUO is ontvangen, krijgt u van DUO een e-mail met uitleg over het maken van een afspraak. Hierin staat ook uw kandidaatnummer dat u kunt doorgeven bij het maken van de afspraak. Pas nadat u deze e-mail heeft gekregen, kunt u een afspraak maken.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

Wanneer u met het formulier een afspraak heeft gemaakt voor het examen, krijgt u daarvan een bevestiging. Dit is de afspraakbevestiging. Neem deze afspraakbevestiging mee naar het examen. Ook moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen. Dat kan een paspoort zijn, of als u dat niet heeft, een identiteitskaart. Neem ook een recente pasfoto in kleur mee. Zorg ervoor dat het een pasfoto is volgens de eisen voor pasfoto’s van de Nederlandse overheid.