Aanmelden examen

Met het lesmateriaal dat u vindt op deze website kunt u zich goed voorbereiden op het Basisexamen inburgering in het buitenland. Ook kunt u het examen oefenen met de voorbeeldexamens. Heeft u dat allemaal gedaan? Dan bent u er klaar voor om het Basisexamen inburgering in het buitenland te doen. Het doen van het examen kost geld. U kunt zich aanmelden voor het examen met het aanmeldformulier Inburgering Buitenland.

Afspraak maken voor het examen

U kunt het examen maken in uw land van herkomst of het land waarvoor u een verblijfsvergunning heeft. Binnen vijf werkdagen na het insturen van uw aanmeldformulier krijgt u hierop een antwoord per e-mail. In deze e-mail zit ook het betaalverzoek. Wat het examen kost, vindt u op de website van DUO. Daar staat ook het aanmeldformulier Inburgering Buitenland.

Nadat de betaling door DUO is ontvangen, krijgt u van DUO een e-mail met uitleg over het maken van een afspraak. Hierin staat ook uw kandidaatnummer dat u kunt doorgeven bij het maken van de afspraak. De afspraak kunt u maken met de Nederlandse vertegenwoordiging in het land van herkomst of in het land van bestendig verblijf. De contactgegevens kunt u vinden op www.nederlandwereldwijd.nl/basisexamen-inburgering.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

Wanneer u met het formulier een afspraak heeft gemaakt voor het examen, krijgt u daarvan een bevestiging. Dit is de afspraakbevestiging. Neem deze afspraakbevestiging mee naar het examen. Ook moet u een geldig paspoort meenemen. Als u geen geldig paspoort heeft, neem dan vooraf contact op met de ambassade of het consulaat. Neem ook een recente pasfoto in kleur mee. Zorg ervoor dat het een pasfoto is volgens de eisen voor pasfoto’s van de Nederlandse overheid.